Aerul condiționat - un moft sau o necesitate ?

Din cauza temperaturilor mult prea ridicate din timpul verii este aproape imposibil să ne desfășurăm activitățile zilnice în condiții optime.

Indiferent că suntem acasă sau la birou, un aparat de aer condiționat este acel ceva pe care trebuie neapărat să îl avem, nu din cauza unui moft, ci pentru că organismul nostru are o capacitate limitată de rezistență la factorii externi climatici. Cum iarna nu putem sta în ger, nici vara nu putem rezista la temperauri atât de ridicate.

S-a constatat că oamenii se simt bine la o temperatură medie a pielii corpului de cca. 33°C, starea de inconfort termic apare când aceasta temperatură se află sub 31,6°C sau peste 34,4 °C. În timpul verii instalația de aer condiționat ajută la mărirea ratei de eliminare a excesului de căldură al corpului, în timp ce iarna ajuta la micșorarea acestei rate. Indiferent de anotimp corpul nostru trebuie să piardă căldura în exces produsă de metabolism.

Climatizarea cu ajutorul aerului condiționat joacă un rol foarte important în controlul umidității. Un mediu umed este favorabil apariției mucegaiului, acarienilor și prafului care cauzează alergii. Aparatul de aer condiționat poate controla nivelul de umiditate, protejând astfel oamenii care suferă de diferite alergii.

Beneficiile aerului condiționat:

  • Aerul condiționat poate remedia impactul negativ asupra intelectului și activității fizice, pe care le provoacă căldura excesivă;
  • Îmbunătățește nivelul de confort la locul de muncă și acasă;
  • Îmbunătățește performanța la locul de muncă;
  • Aerul condiționat poate determina creșterea activității fizice și intelectuale;
  • O temperatură mai scăzută reduce prezența insectelor și a paraziților;
  • La o temperatură mai joasă, corpul transpiră mai puțin, ceea ce reduce riscul de deshidratare.
  • Un sistem de aer condiționat curat ajută la excluderea alergenilor externi, cum ar fi polenul.
  • În cazul în care instalația de aer condiționat este bine întreținută, reînnoiește și îmbunătățește calitatea aerului.

Pentru mai multe detalii legate de importanța și beneficiile sistemului de aer condiționat vă rugăm să contactați agentul zonal de vânzări sau să accesați catalogul nostru online www.termocat.ro .