Bloc apartamente - jud. Alba

Anul realizării proiectului: 2019.

La acest proiect am folosit sisteme de încălzire în pardoseală, sisteme sanitare cu distribuitor coloane apă rece și camera tehnică.

 

Un sistem de încălzire în pardoseală poate înlocui caloriferele și asigură încălzirea uniformă a locuinței. Căldura se propagă astfel de jos în sus, prin radiere, în timp ce caloriferele produc căldură prin convecție. Acest sistem poate fi montat sub diferite tipuri de materiale, cum ar fi parchetul laminat, gresia, marmura, betonul sau piatra și nu afectează podeaua în timp.

De asemenea, o distribuire uniformă a căldurii prin încălzirea suprafețelor lasă aerul să se liniștească și reduce proporția de praf și acarienii de praf în aerul încăperii, astfel evitându-se aparția multor alergii.

Construirea unei case presupune și amenajarea unor spații de baie, realizate cât mai practic, alături de găsirea unui design adaptat valorilor personale și tendințelor din domeniu.

Prin termenul de instalații sanitare se poate înțelege că este vorba despre toate conductele și tevile din casă, cele care vor ajuta la realizarea confortului visat. Circuitele de apă caldă și apă rece, dar și țevile pentru încălzire sau cele pentru canalizare. Instalația sanitară a unei case reprezintă acest întreg ansamblu de conducte și țevi (apă rece, apă caldă, canalizare, încălzire).

Instalațiile sanitare de apă rece funcționează după principiul presiunii. Sursa apei poate fi rețeaua locală, sau una proprie, de genul unui puț forat. Indiferent de sursă, instalația se bazează pe principiul presiunii. Apa este împinsă din rețea sau va fi pompată prin intermediul conductelor de un hidrofor. Presiunea este cea care asigură pătrunderea apei în locuință, către toți consumatorii din casă – chiuvete, căzi, dușuri, toalete.

Camera tehnică este spațiul nelocuit aferent casei în care se intalează echipamentele tehnice indispensabile pentru confortul în locuință. În această încăpere se montează sisteme de încălzire și de alimentare cu apă.

 

Astfel, inginerii noștri și de această dată au reușit să îmbine sistemele de înaltă calitate cu profesionalismul și rapiditatea muncitorilor, astfel rezultând un alt proiect reușit din toate punctele de vedere.