Casa inteligenta - intre confort si moft

Conceptul de casă inteligentă a câștigat popularitate, din anii 2000 și până acum, datorită dezvoltării tehnologiilor integrate, pe de o parte, si cu scăderea costurilor, pe de altă parte. 

Astăzi, sistemul numit “casa inteligentă” simplifică viața într-o casă nouă sau una renovată. Acesta reduce la minimum necesitatea de a controla manual o casă și îți poate salva până la 50.000 de sarcini pe an. Acest lucru îți oferă mai mult timp pentru lucruri importante din viața ta. Locuința, construită pentru a oferi oamenilor un loc sigur în care să se relaxeze, să doarmă și să se distreze, a suferit schimbări semnificative în ultimele secole. O casă obișnuită din secolul XXI are o mulțime de dispozitive și aparate care, atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, îți pot ușura viața, maximizând confortul tău și reducând la minimum consumul de energie. 

O casă este inteligentă atunci când aceasta este construită în jurul tău, adică poți să controlezi și să monitorizezi electrocasnicele pe care le ai, cât timp ești plecat. În zilele noastre există tot mai mai multe electrocasnice inteligente care îți pot face viața mai ușoară. Datorită serviciilor și funcțiilor noi implementate, experiența cu aceste electrocasnice este una plăcută, deoarece serviciile adăugate sunt unele utile și potrivite nevoilor tale. Cu ajutorul unui smartphone poți controla dispozitivele și serviciile noastre inteligente.

Caracteristicile unei case din secolul XXI

  • Acces, securitate și siguranță

  • Managementul energiei

  • Iluminat

  • Multimedia

  • Umbrire

  • Controlul temperaturii

  • Ventilație

În concluzie, casa inteligentă ne ușurează viața, oferă siguranța mediului familial, dar mai ales oferă eficiență energetică! 

Află totul despre casele inteligente accesând următorul link: http://smarthomeexpert.ro/