Casa Privata - jud. Salaj

Anul realizării proiectului: 2021

Impreună cu cei de la Maier Studio3 Arhitectură & Design, am realizat un proiect frumos în județul Sălaj. La acest proiect s-a livrat sistemul de încălzire prin pardoseală QTEQ, sistemul de ventilație cu recuperare de căldură de la Brink Climate Systems, iar în camera tehnică ne-am concentrat pe sistemul de distribuție Compat de la Lovato, conectat împreună cu centrala termică de la Viessmann. Clientul a ales soluția ideală instalând pompa de căldură Viessman, potrivită pentru încălzire, răcire și economii la facturile lunare precum și un consum scăzut de energie pe întreaga perioadă a anului.

Încălzirea prin pardoseală este o alegere populară în casele moderne, deoarece sporește confortul și asigură o distribuție uniformă a căldurii, ceea ce o face un sistem eficient de încălzire. Este ușor de instalat și există o varietate de sisteme disponibile pentru fiecare proiect de casă.

Ventilația cu recuperare de căldură este cea mai nouă, modernă si eficientă soluție pentru economisirea energiei într-o locuință, pe lângă izolarea ei. Principalele avantaje, pentru care clientul a optat pentru un astfel de sistem, sunt: aerisire automată, eliminarea excesului de umiditate în sezoanele reci, economii la energie datorită recuperării cu randament de peste 90%, aer proaspat, fără praful din exterior și fără zgomotul nedorit ce pătrunde deseori prin fereastra deschisă.

Camera tehnică - sau camera centralei, așa cum mai este cunoscută - este o încăpere cu rol special într-o casă. Este locul în care sunt adunate toate elementele critice ale unei locuințe: centrala termică, magistralele de apă și de gaze.

Importanța ei este esențială: oferă protecție unor echipamente vitale pentru locuință și ar trebui să fie cel mai sigur loc din toată casa. Din acest motiv, și de această dată inginerii noștri au acordat o atenție deosebită acestei încăperi.