Case sănătoase și eficiente din punct de vedere energetic prin ventilație

Air Excellent - Sistem premium de ventilație

În linii mari, există patru sisteme de ventilație. Cele mai utilizate sunt: sistemul C (extragere automată a aerului) și sistemul D (ventilație echilibrată). Ventilația echilibrată este utilizată din ce în ce mai mult pentru a satisface cerințele NZEB, dar în zilele noastre există și sisteme C bazate pe cerere, care ventilează foarte eficient. Air Excellent este potrivit pentru alimentarea și extragerea de aer și are o cutie de distribuție prin care se realizează acest lucru. Puteți realiza distribuția completă a aerului cu un singur sistem. Cutia de distribuție a aerului simplifică designul și în plus este noise friendly cu cei care locuiesc în casă, mai exact împiedică transmiterea zgomotului. 

Vrei o casă sănătoasă și eficientă din punct de vedere energetic? 


O casă durabilă are un consum redus de energie și oferă rezidenților un mediu de viață sănătos. Acum, că locuințele sunt din ce în ce mai bine izolate, este important să acordați o atenție suplimentară ventilației, pentru a reduce procentele de umiditate, particule și dioxid de carbon, dar și pentru că un sistem de ventilație care funcționează corect contribuie la o factură mai mică de energie.

Deseori oamenii privesc afară când vine vorba de poluarea aerului. Intersecțiile aglomerate, autostrăzile și fabricile emit o mulțime de gaze. Dar oamenii reprezintă cel mai mare poluant al aerului din casă. Pentru a vă face o idee: o persoană produce aproximativ 30 de grame de umiditate și 32 de litri de dioxid de carbon pe oră. Aceste cifre sunt mult mai mari cu exercițiile fizice. O casă izolată și încălzită doar, este nesănătoasă. Mucegaiul se dezvoltă și locuitorii suferă de probleme de concentrare, oboseală și afecțiuni respiratorii. De aceea, ventilația este atât de importantă.

Olanda are o ambiție semnificativă de durabilitate: până în 2050 toate casele din Olanda trebuie încălzite fără gaz. Pentru a realiza aceste ambiții, cerințele NZEB s-au aplicat noii construcții de la 1 ianuarie 2021. Proiectarea sistemului de ventilație afectează toți cei trei indicatori NZEB. Sistemele de ventilație bazate pe cerere și echilibrare, de exemplu, limitează necesarul de energie și utilizarea energiei primare. Aceste sisteme aerisesc automat atunci când sunt depășite anumite concentrații de particule sau umiditate. Acest lucru menține aerul curat și factura de energie scăzută.

Acolo unde exteriorul și interiorul se unesc, facem conexiunea. Împreună cu tine, oferim case eficiente din punct de vedere energetic, ecologice, sănătoase și sigure, care îndeplinesc cele mai înalte cerințe de calitate. Facem acest lucru cu produse inovatoare inteligente, dar mai presus de toate fiind partenerul tău, îți stăm la dispoziție cu o echipă de specialiști.