Curățarea aparatului de aer condiționat - opțională sau obligatorie?

Pe timp de vară, aerul condiționat este cel mai bun prieten al tău. A trăi într-un mediu canicular și cu o umiditate a aerului peste medie poate provoca afecțiuni serioase pentru tine și familia ta, astfel că funcționarea optimă a aparatului de aer conditionat este vitală.

Tot mai mulți oameni se tem de problemele respiratorii pe care aceste aparate le pot provoca: filtrele îmbâcsite stau la baza crizelor de astm și  chiar a răcelilor. Ce poți face pentru a evita aceste afecțiuni, fără a renunța la răcoarea apartamentului tău? Soluția se află în procesele de curățare și revizie ce trebuie urmate cu regularitate.

Operațiile de întreținere se împart în două mari categorii: operaţiuni normale şi, respectiv, sezoniere. Întreţinerea normală constă în verificarea stării de funcţionare a anumitor componente. La unitatea interioară se verifică: starea de curăţenie a prefiltrelor şi filtrelor mecanice, starea bateriei (evaporatorul) şi starea generală a unităţii.

Curățarea și întreținerea corectă a aparatului de aer conditionat este importantă și din punct de vedere economic, dar și pentru sănătatea ta.

Iată principalele avanataje ale curățeniei și întreținerii aparatului de aer conditionat:

 • Ții unii alergeni departe: filtrele aparatului, dacă nu sunt curate, vor aduce în casă particule de praf, polen, chiar și bacterii sau virusuri.
 • Aparatul va funcționa eficient și va răcori camera.
 • Prelungesti durata de viață a aparatului cu până la 5 ani, daca îl menții curat și îi faci periodic revizia.
 • Consumul de energie electrică este mai redus cu 5 – 15%.
 • Efortul tău financiar este mai mic, pentru că nu va trebui să repari un aparat defect sau să cumperi altul, dar și pentru că un aparat curat consumă mai puțină electricitate.

 

Pașii de curățare și igienizare a aparatului de aer conditionat sunt:

 1. Deconectarea aparatului de la rețea
 2. Demontarea și curățarea carcasei unității interioare
 3. Curățarea componentelor aparatului de aer condiționat
 4. Curățarea sau schimbarea filtrelor aparatului de aer condiționat
 5. Uscarea completă a componentelor
 6. Montarea carcasei aparatului de aer condiționat
 7. Curățarea unității exterioare pentru aparatele dublu split
 8. Reconectarea la rețea

Curățarea profesională făcută de o echipă de specialiști va împiedica dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului pentru perioade mai mari de timp deoarece se va realiza o curățare completă a tuturor componentelor instalației în parte, prin demontare și igienizare specifică.

Pentru mai multe informații puteți accesa catalogul nostru online: www.termocat.ro .