Descoperă noile produse Ubbink !

Calitatea aerului interior (IAQ)  în casele mai vechi depindea, în general, de infiltrare și aerisire, dar acum ventilația este necesară pentru a crea și susține un IAQ acceptabil 24/7 în clădirile etanșe.

 

Există mai multe tipuri de sisteme de ventilație, unele folosesc forțele naturale pentru a deplasa aerul, altele mecanic. În unele cazuri, atât naturale cât și mecanice. Deși proprietățile fizice ale sistemelor de ventilație disponibile pot varia considerabil, toate sunt concepute pentru a extrage aerul moale, umed din încăperile umede și / sau a furniza aer curat camerelor locuibile.

Un sistem de distribuție a aerului prost proiectat sau instalat va risipi energie prin pierderi de presiune inutile și scurgeri de aer, deoarece unitatea de ventilație va trebui să muncească mai mult pentru a se ventila la ritmurile necesare, ceea ce poate provoca, de asemenea, o piedică inutilă a zgomotului.

 

Compania Ubbink este specializată în conducte de ventilație și a dezvoltat sisteme de distribuție a aerului care abordează problemele de mai sus, precum etanșeitatea la aer, dar care sunt chiar mai ușor de manevrat și instalat decât sistemele tradiționale. Acestea au următoarele caracteristici:

  • Ușor de manevrat;
  • Instalare foarte ușoară și rapidă;
  • Conexiunile mecanice etanșe, care pot fi instalate în câteva secunde;
  • Calitate ridicată și consistentă a conexiunilor.

 

Sistemele de distribuție a aerului care utilizează conducte semirigide diferă de sistemele tradiționale de distribuție a aerului folosind conducte rigide și flexibile prin designul lor radial. Aerul este extras și furnizat folosind cutii de distribuție și conducte semirigide, care circulă direct în încăperile umede sau locuibile.

Ubbink are o gamă largă de conducte semirigide, marca Air Excellent. Gama de conducte semirigide Air Excellent include două conducte semirigide cu secțiune circulară și două conducte semirigide cu secțiune transversală semicirculară și accesorii asociate, care pot fi combinate pentru a satisface cele mai multe nevoi, inclusiv podele din șapă.

Conductele de ventilație au următoarele caracteristici:

  • Extrem de ușor de manevrat;
  • Instalare foarte ușoară și rapidă;
  • Conexiunile mecanice etanșe, care pot fi instalate în câteva secunde și care nu înseamnă mai mult bandă sau etanșanți;
  • Calitate ridicată și consistentă a conexiunilor.

 

Clădirile comerciale sunt construite etanș pentru a reduce la minimum cantitatea de infiltrare a aerului, adică fluxul de aer sau aerul necontrolat prin clădire, care pot fi încălzite iarna sau răcite vara. Găurile de foraj pentru conductele de ventilație nu vor face decât să crească riscul de infiltrare.

Pentru a preveni infiltrarea în jurul conductelor de ventilare sau a cablurilor Ubbink a introdus o serie de garnituri etanșe potrivite pentru conducte de la 80-200mm.

 

Ubbink oferă și o gamă largă de terminale de acoperiș și de perete ușor de instalat și plăcute din punct de vedere estetic, care sunt potrivite pentru majoritatea sistemelor de ventilație comerciale interne și mici.

 

De asemenea, sunetul interior are un potențial mai mare deoarece zgomotul exterior este atenuat din cauza izolării mai bune a clădirii. Unitățile de ventilație mecanică emit sunet prin vibrații, prin carcasă și sistemul de distribuție a aerului. Sunetul este generat pe măsură ce aerul circulă prin sistemul de distribuție, incluzând robinetele de extragere și alimentare în camerele umede și locuibile. Prin urmare, trebuie acordată o atenție deosebită amplasării și montării unității de ventilație, atenuarea sunetului pereților despărțitori, a tavanelor și a ușilor, precum și proiectarea și instalarea sistemului de distribuție a aerului.

Astfel, Ubbink a introdus o serie de atenuatoare de sunet pentru a reduce la minimum sunetul emis de unitățile de ventilație prin sistemele de distribuție a aerului.

 

Pentru a afla mai multe despre varietatea produselor oferite de Ubbink și utilitatea lor vă rugăm să luați legătura cu agentul zonal de vânzări sau accesați catalogul online www.termocat.ro .

RATIOTERM – unic distribuitor a sistemelor de ventilație Ubbink în România.