Descoperă sistemul descentralizat Air 70 de la Brink Climate Systems!

Pentru mulți proprietari de casă, o clădire izolată este cea mai evidentă soluție pentru economisirea energiei. Cu toate acestea, este necesar un sistem de ventilație eficient pentru a menține climatul interior sănătos.

Fără ventilație, locuințele izolate pot dezvolta probleme cum ar fi lipsa de oxigen și creșterea ciupercilor. Desigur, astfel de probleme pot fi prevenite prin ventilație convențională, prin deschiderea ferestrelor, dar care reduce drastic efectele izolației peretelui.

Pentru case noi, dar și pentru instalarea de sisteme de ventilație automate în clădirile existente, sunt disponibile unități descentralizate, care pot fi montate direct în peretele exterior. Din motive energetice, aceste sisteme trebuie să fie dotate cu un sistem eficient de recuperare a căldurii, cum ar fi cea a aparatului Brink Air 70!

În principal, sistemele de ventilație mari sunt echipate cu astfel de unități de recuperare a căldurii. Acum, însă, există sisteme foarte compacte și eficiente, descentralizate, care sunt dotate cu schimbătoare de căldură! Astfel de sisteme descentralizate pot fi instalate cu ușurință într-un perete exterior al fiecărui spațiu; acest lucru le face foarte ușor de utilizat la construcții noi sau pentru a fi montate în cadrul unui proiect de renovare. Mai mult decât atât, rata de ventilație în fiecare spațiu poate fi controlat separat!

Astfel, noul sistem descentralizat de la Brink Climate Systems satisface complet normele europene cu privire la eficiența energetică și electrică. Air 70 este rezultatul unui cadru european de cooperare pentru dezvoltare între furnizorul de sisteme de venttilație pentru locuințe Brink din Staphorst, Olanda, producătorii de ventilatoare EBM PAPST, Germania, și dezvoltatorul de schimbătoare de căldură Holmak HeatX, Olanda. Această colaborare a făcut posibilă realizarea unui design foarte compact al produsului Air 70!

Ventilatorul este foarte silențios și are un consum de energie foarte redus de mai puțin de 0,25 W/m3/h.

Schimbătorul de căldură integrat cu diametrul de cel mult 18 cm și o lungime de 37 cm, este la fel de ultracompact. În ciuda dimensiunilor mici, se ajunge la un randament de cel puțin 80%. Acest randament se realizează prin cele aproximativ 1.000 de canale de aer de dimensiunile unui șiret de la pantof.

Pe peretele interior, se montează o grilă foarte plată de 38*38 cm lățime și doar 5 cm adâncime. Dimensiunile de la peretele exterior sunt doar 30*36 cm.

Cu toate acestea, Air 70 oferă o capacitate de ventilare de 70 m3/h – o valoare optimă în raport cu dimensiunile modeste ale unității.

O altă caracteristică extrem de utilă pentru nopțile de vară este bypass-ul de 100%, un fel de ,,ventilare pe timp de noapte,, . Este util atunci când, în timpul verii, aerul rece din aerul liber trebuie să fie folosit pentru a crea un climat interior mai plăcut. Acest by-pass, precum și siguranța anti îngheț automată, utilizând un preîncălzitor de aer, sunt caracteristici fără precedent în piața de ventilație!

Pentru mai multe informații legate de sistemul de ventilație Air 70 de la Brink Climate Systems vă rugăm să luați legătura cu agentul zonal de vânzări sau să accesați catalogul nostru online www.termocat.ro .