Efectele benefice ale sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură !

Deși sunt numite generic cu “recuperare de căldură” sistemele de ventilație Brink sunt în esență sisteme regenerative care funcționează în beneficiul proprietarului în toate anotimpurile.

Astfel, în zilele călduroase de vară, ne ajută să avem aport de aer proaspat fără a deschide ferestrele. Ele introduc un aer mult mai rece decat cel existent în exterior, ajutând în acest fel unitatea de aer conditionat ce va trebui sa răcească doar diferența respectivă.

Eliminarea în permanență a umidității și cu aceasta și a poluanților din aerul interior este esențială( VOC-Volatile organic compound, Radon, etc). În cazul neglijării, este în joc sănătatea ta. Oboseală, indispoziție, dureri de cap, sunt indicatori pentru prea puțin aer proaspat, combinat de obicei cu concentrații crescute de CO2 în aerul respirat.

În locuințele bine izolate, umiditatea corectă se poate păstra doar printr-un schimb permanent și eficient de aer în limite corecte. Umiditatea prea ridicată poate avea consecințe neplăcute și nesănătoase precum igrasia, mucegaiul sau condensul.

Condensul apare atunci când aerul umed este răcit rapid și nu mai poate deține toată umiditatea sub formă de vapori de apă. Umiditatea migrează la suprafața cea mai rece disponibilă și condensează, formând picuri de apă pe ferestre, pereți sau alte suprafețe.

Alergenii pot fi filtrați din casă. Ventilația adecvată va ajuta pentru a îndepărta particulele mari și praful din aer. Acest lucru poate ajuta în mod evident la reducerea  simptomelor alergenice, ceea ce face aerul din interior mult mai confortabil pentru cei care suferă de alergii.

Reduce riscurile unei presiuni negative! Atunci când presiunea din interiorul casei este mai mică decât presiunea exterioară, casa este considerată a avea o presiune negativă. Un sistem de ventilare bun poate ajuta la controlul presiunii din interiorul unei case, astfel creându-se un sentiment de confort mult mai ridicat!

Pentru mai mule detalii puteti vizita catalogul nostru online www.termocat.ro .

RATIOTERM- unic distribuitor a sistemelor de ventilatie Brink Climate Systems.