Încălzirea în pardoseală - soluția ideală și vara !

Știați că sistemele de încălzire prin pardoseală pot să și răcească atunci când încălzirea prin pardoseală este cu apă? În funcție de cerințe, apa caldă sau rece este distribuită uniform pe întreaga suprafață. Acest lucru asigură iarna căldura confortabilă iar vara răcoarea înviorătoare la picioare. Încălzirea în pardoseală trebuie reglată în funcție de temperatură. Există diferite sisteme, care utilizează senzori pentru măsurarea temperaturii camerei. Sistemele electrice sau cele radio comandă își mențin temperatura dorită. Cele mai noi tehnologii (senzor cu infraroșu) iau în considerare chiar și temperatura suprafeței pardoselii, astfel asigurând temperatura constantă a pardoselii tot timpul anului, fie sezon rece sau cald.

Mai jos vom prezenta două posibilități de răcire:

 • Controlul individual al camerelor cu fir

Pentru controlul individual al camerelor, camera este controlată de un termostat conectat la sistemul de încălzire prin intermediul cablurilor electrice. Senzorul și unitatea de control sunt conectate electric la sistemul de încălzire.

Pentru funcția de răcire sunt necesare componente speciale, cum ar fi termostate de cameră cu funcție de încălzire/răcire. Această investiție suplimentară asigură un confort și mai mare, în special în timpul verii.

Beneficii:

 1. încălzire și răcire cu un singur sistem
 2. fără unități de aer condiționat, care consumă mai multă energie
 3. utilizarea gratuită a energiei pentru răcire
 4. reacție rapidă la condițiile de temperatură
 5. controlul individual all camerelor

 

 • Controlul individual al camerelor fără fir

În cazul controlului individual al camerelor fără fir, temperatura este transmisă prin unde radio.

Senzorul și unitatea de control comunică în acest caz prin intermediul rețelei wireless. Fie că vorbim despre o construcție nouă sau despre renovare, controlul individual al temperaturii camerelor fără fir poate fi folosit oriunde. Cu termostatele de cameră fără fir sunteți mai flexibil în ceea ce privește amplasarea lor comparativ cu un sistem cu fir. Costurile cu cablurile suplimentare sunt astfel eliminate. Spre deosebire de sistemele cu fir, nu sunt necesare componente specifice pentru funcția de răcire.

Beneficii:

 1. încălzire și răcire cu un singur sistem
 2. fără unități de aer condiționat, care consumă mai multă energie
 3. libertate arhitecturală în design interior
 4. nu sunt necesare lucrări de construcție suplimentare, prin eliminarea cablurilor electrice
 5. în cazul sistemelor de calitate câmpurile electromagnetice sunt mult mai slabe decât cele ale unei telefon sau a unei conexiuni Bluetooth.

În cazul în care v-am trezit interesul vă rugăm să luați legătura cu agentul zonal de vânzări și să vizitați catalogul nostru online www.termocat.ro pentru mai multe detalii despre produsele pe care le comercializăm.