Incalzire in pardoseala - Made in Germany

UNATHERM – INCĂLZIRE ÎN PARDOSEALĂ – MADE IN GERMANY

TRADIȚIE

Unatherm - Fondată ca o afacere de familie în 1965, a fost una dintre primele care a produs țevi DOWLEX și este unul dintre cei mai experimentați producători și furnizori din lume. Unatherm produce țevi din polietilenă pentru diverse aplicații la locul de producție Reichshof de peste 20 de ani. Dezvoltarea continuă în parteneriat cu clienții reprezintă o parte esențială a acestora.

TEAVA PE-RT TIP I

DOWLEX® 2344 este materialul folosit pentru producerea țevilor PE-RT de tip I.

Este primul material care a fost special dezvoltat pentru producția de țevi pentru încălzire prin pardoseală și racorduri la radiatoare. Datorită structurii sale moleculare unice cu ramuri de octenă distribuite uniform pe lanțul principal și, în același timp, distribuției înguste a greutății moleculare, reticularea DOWLEX® 2344 nu este necesară pentru a obține stabilitate pe termen lung în condiții de temperatură și presiune crescute.

Cerințele pentru țevile PE-RT sunt specificate în standardele DIN 16833 și DIN 16834 special dezvoltate pentru această țeavă. Testele pe termen lung au arătat că cerințele DIN 4726 sunt depășite cu mult. Durata de viață proiectată a țevii PE-RT este cu mult peste durabilitatea necesară de 50 de ani la 70°C.

Țevile UNATHERM PE-RT sunt fabricate din DOWLEX® pur, fără adaos de material regenerat. Deoarece materialul de bază este baza pentru calitatea unei țevi, se folosește materialul de bază care este cel mai potrivit.

În timp ce țevile convenționale din polietilenă trebuie reticulate pentru a funcționa mult timp la temperaturi ridicate, acest lucru nu este necesar pentru țevile fabricate din materialele Dowlex 2344 sau 2388, deoarece sunt copolimeri etilenă-octenă cu o distribuție îngustă a greutății moleculare.

Țevile noastre DOWLEX® au două proprietăți care ar trebui subliniate în mod deosebit:

  • flexibilitate ridicată
  • luciu excelent la suprafață în tubul interior

Flexibilitatea ridicată a țevilor permite pozarea la rece la temperaturi mult sub 0°C, iar luciul de suprafață din tubul interior, realizat printr-un proces special de fabricație, garantează cea mai scăzută rezistență la curgere.

De ce să alegi încălzirea în pardoseală?

La ora actuală s-a dovedit faptul că încălzirea în pardoseală reprezintă cea mai eficientă, confortabilă și economică metodă pentru asigurarea necesarului termic al locuinţelor, cu reale beneficii, în comparaţie cu sistemele clasice de încălzire (radiatoare).

Practic, încălzirea în pardoseală înseamnă plasarea conductelor de încălzire sub podea, lucru care garantează o degajare uniformă a căldurii, nu ocupă nici un fel de spaţiu şi nu creează nici un pericol de ardere sau leziuni fizice datorate contactului accidental care duce la împiedicare şi cădere. Acest lucru a fost menţionat ca o caracteristică pozitivă în special oamenilor în vârstă.

Avantajele sistemului 

  • Confort sporit - datorită distribuţiei uniforme a încălzirii în încăpere şi obţinerea unor temperaturi superioare în zona inferioară a corpului.
  • Mediu ambiant pentru sănătate - nu ridică praful şi nu permite formarea igrasiei precum la sistemele clasice de încălzire.
  • Economie Reală - consumul energetic scade cu 40 - 45%, datorită temperaturii scăzute a fluidului, a suprafeţei mari de distribuire a căldurii şi a unui schimb termic minim între pardoseală şi pereţii reci, ceea ce asigură reducerea costurilor de încălzire.
  • Mentenanţă Zero - în majoritatea cazurilor, nu există costuri de întreţinere pentru acest tip de încălzire, ceea ce înseamnă de asemenea economii financiare.
  • Zgomot Extrem De Redus - sistemele de încălzire în pardoseală, montate corect şi în conformitate cu specificaţiile producătorului sunt extrem de silenţioase asigurând o atmosferă liniştită şi plăcută pentru toţi cei prezenţi în cameră.
  • Suport tehnic specializat
  • Garanție 30 ani
  • Sistem 100% produs în Germania