Locuință colectivă jud. Alba

Locuință colectivă județul Alba.

Anul realizării proiectului: 2021

În lunile august-septembrie ale anului 2021, s-a construit o locuință colectivă în județul Alba. Locuința colectivă consta în câteva apartamente și se afla în stadiu de realizare a instalațiilor termice și sanitare. 

Beneficiarul, împreună cu instalatorul au ales să lucreze cu materialele comercializate de către noi, iar cu ajutorul punctului de lucru si a depozitului din Alba Iulia, transportul și livrarea materialelor a fost la îndemână, ceea ce a ajutat la realizarea lucrării într-un timp scurt și eficient. 

La partea de instalații termice s-a ales metoda clasică de încălzire, mai exact încălzirea cu radiatoare din oțel. Distribuția sistemului s-a realizat prin distribuitoarele QTEQ V/T (ventil/cap termostat) potrivite acestui tip de încălzire, cu ajutorul țevii multistrat izolate Sesta. De asemenea, acest tip de țeavă s-a folosit și la racorordarea obiectelor sanitare, care s-a facut încastrat, ceea ce arată profesionalismul instalatorilor noștri, atunci când vine vorba de design. 

Partea cea mai interesantă a acestui proiect ține de camera tehnică, unde există câteva elemente importante ce fac acestă lucrare atât de unică și impresionantă.

Necesarul termic al locuinței depășea 70kW, ceea ce a dus la montajul în cascadă a două centrale termice în condensare Bosch GC7000i, alături de un boiler de 500l Eldom, un vas de expansiune vertical de 50l, precum și distribuitorul T-BOX DN25 cu 3 căi de la Lovato, împreună cu grupurile de pompare și pompele aferente acestora. 

Legătura între toate aceste elemente s-a făcut prin țevile și fitting-urile de oțel carbon de înaltă calitate, fiind cea mai fiabilă soluție. Tehnologia de montare prin presare cu țevi și fiting-uri din oțel este cea mai avantajoasă soluție pentru instalarea sistemelor de instalații sanitare și de încălzire care sunt de lungă durată, fără a fi nevoie de întreținere.
Oțelul este materialul care asigură o calitate maximă în ceea ce privește igiena și durabilitatea.

Ce face acest T-BOX? 

Distribuția agentului termic la debitul şi temperatura corectă către fiecare utilizator constituie garanţia confortului termic al diferitelor zone. Grupurile de distribuţie, echipate cu sau fără vană de amestec, în funcţie de tipul de instalaţie, constituie soluţia cea mai întâlnită în acest scop. Modulul de distribuție T-BOX este compact și super versatil, adică are nevoie de jumătate din spațiul necesar sistemelor tradiționale. T-BOX este disponibil în mai multe versiuni, dar cu puteri comparabile cu sistemele mult mai mari și, prin urmare, capabile să satisfacă cele mai exigente cerințe!

Munca în echipă a centralelor termice

La montajul celor două centrale termice în cascadă, legăturile hidraulice sunt comune, iar comanda acestora este realizată de o automatizare care monitorizează necesarul de încălzire. Mai exact, într-o cascadă de centrale, eficiența sistemului este îmbunătățită, iar una dintre centrale poate fi oprită sau pornită în funcție de necesitate.  Atunci când una dintre centrale în cascadă ajunge la 75% din putere, automatizarea va porni următoarea centrală termică pentru a produce mai multă căldură.

Investiția unui astfel de sistem de centrale în cascadă este mai mare în comparație cu o singură centrală termică, însă te vei bucura de economii și durată de viață îndelungată a echipamentelor. 

Lucrarea s-a încheiat cu succes la finalul lunii noiembrie, în momentul când se apropia sezonul de iarnă, iar beneficiarul s-a bucurat de căldură deplină! 

Mulțumim pentru alegerea făcută!