Leul de Aur, unul din hotelurile emblematice ale orașului Sebeș, se află pe ultima sută de metri cu lucrările de extindere și renovare. Clădirea inițială a fost construită în 1417, fiind ani la rând singurul han din vechiul târg al Sebeșului, unul din cele mai importante orase ale Transilvaniei medievale.
Am avut onoarea să fim contractați pentru a furniza soluțiile de încălzire, răcire și ventilație, datorita experienței avute în proiectarea și execuția de lucrări complexe a instalațiilor de încălzire cu radiatoare sau a sistemelor de încălzire prin pardoseală, a instalațiilor de încălzire/răcire prin pereți sau tavane, a instalațiilor de aspirație centralizată, a sistemelor de case inteligente sau a sistemelor de ventilațieș dar și datorită materialelor de înaltă calitate pe care le furnizăm.
Cu ce soluți tehnice surprinde hotelul?
Pentru hotelul din Sebeș, am livrat oțel galvanizat, fitinguri prin presare, materiale pentru sistemul de încălzire în pardoseală, materiale pentru camera tehnică și pompa de caldură.
Ca și noutate pentru domeniul instalațiilor, am folosit soluții de cea mai înaltă eficiență (tehnologie nouă) cum ar fi pompe de căldură și răcire pasivă (răcire în tavan) – care au fost folosite prea puțin până acum în hotelurile din România. Astfel, se elimină zgomotul ventiloconvectoarelor și se asigură un climat perfect.
Provocarea pentru această lucrare a fost timingul materialelor pe șantier și sincronizarea soluțiilor pentru a obține cele mai bune rezultate. Însă avantajele principale aduse de aceste solutii au meritat pe deplin efortul. Gradul de confort a fost substanțial ridicat prin reducerea nivelului de zgomot în timpul funcționării aparatelor, în același timp obținându-se un climat sănătos. Toate acestea au avut la bază produse și servicii de cea mai înaltă calitate utilizând tehnologie de ultimă oră.
Ce rol joacă comunicarea dintre principalii actori ai unui astfel de proiect?
Relația dintre investitor – proiectant/arhitect – antreprenori/subantreprenor – furnizor – în succesul aplicării acestor soluții este foarte importantă deoarece fără o bună înțelegere între toți cei care participă la un asemenea proiect este foarte greu să creezi ceva cu adevarat profesional! De obicei, la astfel de proiecte, și la toate proiectele de altfel, pe lângă produsele de înaltă calitate pe care noi le furnizăm, este important să creăm o relație de simbioză între arhitecți și beneficiar pentru a lucra ca o adevarată echipă iar la final să putem spune că am finalizat un proiect – fie vorba de o locuință privată, fie vorba de un hotel, de o clădire de birouri sau orice altceva.
E important să putem reda clientului final acel sentiment de bucurie, liniște și împăcare atunci când își vede finalizat proiectul!