Ratioterm-Membru Asociația Internațională Case Pasive

Despre Asociația Case Pasive

Asociația Casa Pasivă a fost înființată în anul 2012, având ca scop promovarea conceptului de case pasive.

Cu ajutorul Asociației Case Pasive beneficiezi de servicii profesionale precum: Consultanță, Cursuri de formare profesională, Proiectare Case Pasive, Certificare de performanță energetice și Audit energetic.

Această asociație reprezintă o platformă de comunicare pentru membri săi, unde activitatea acestora în baza de date joacă un rol important în conectarea comunității.

Comunitatea Asociației Casa Pasivă poate fi reprezentată de către arhitecți, proiectanți, ingineri, furnizori, producători, antreprenori, dezvoltatori imobiliari și mulți alții. Orice domeniu de activitate care poate promova conceptul de case passive și pentru a promova o mai bună înțelegere a clădirilor eficiente din punct de vedere energetic.

Asociația Internațională a Caselor Pasive (iPHA) este o rețea globală care strânge laolaltă atât proiectanți cât și entuziaști ai caselor passive. Împreună cu 22 de organizații partenere de pe tot mapamondul, iPHA lucrează la  răspândirea cunoștințelor legate de standardul Caselor Pasive încurajând un public cât mai larg în a intelege beneficiile și fezabilitatea acestuia. Rețeaua pune la dispoziție informații și facilitează un schimb activ de cunoștințe între profesioniști, factorii de decizie, media și publicul larg.

Eficienţa energetică şi construcţiile pasive au 5 condiţii de bază care, (dacă le respectăm) ne asigură rezultatele dorite. Pe lângă o emisie redusă de CO2 a clădirilor va asigura un confort sporit printr-un spaţiu mai răcoros vara și mai cald iarna, cu costuri de întreţinere mult reduse, controlul permanent al concentraţiei de CO2 şi alte toxine, rezultând un aer mai curat şi mai sănătos, valori pe care nu le putem cumpăra.

Avantajele de membru

  • Participări active la comunitatea în creștere a Casei pasive printr-o calitate de membru la iPHA, rețeaua internațională de cunoaștere a Casei pasive.
  • În fața interesului față de Casele pasive la nivel internațional, a devenit clară necesitatea unei organizații neutre, independente, care să poată facilita diseminarea cunoștințelor despre Casele pasive. Fondată de Institutul pentru Casă Pasivă, cea mai importantă autoritate în domeniul conceptului de Casă Pasivă, Asociația Internațională a Casei Pasive (iPHA) acționează ca un campion independent al conceptului de Casă Pasivă și este o forță puternică în spatele comunicării sale la nivel international.
  • Calitatea de membru iPHA ne pune la dispoziție o rețea în creștere a Casei pasive, promovând Casa pasivă și conectând părțile interesate la nivel global pentru un schimb îmbunătățit de cunoștințe și idei.
  • Pe lângă faptul că ne arătăm sprijinul pentru Casa pasivă și pentru reducerea schimbărilor climatice printr-un mediu mai bine construit, a fi membru iPHA înseamnă:
  • Acces la Forumul iPHA, care oferă membrilor o platformă dinamică de schimb cu sute de profesioniști din întreaga lume.
  • Acces complet la seminariile web pe diverse subiecte legate de Casa pasivă. Spectatorii pot interacționa cu vorbitorii punând întrebări sau să între ei subiectele webinarului.
  • Prezentare într-o bază de date online a membrilor, cu experți ai Casei pasive, organizații regionale și alți actori ai Casei pasive din întreaga lume.