Sisteme de încălzire în pardoseală

Sistemul de încălzire în pardoseală fiind încorporat în podea sau plasat sub pardoseală, nu ocupă nici un fel de spaţiu şi nu creează nici un pericol de ardere sau leziuni fizice datorate contactului accidental care duce la împiedicare şi cădere. Acest lucru a fost menţionat ca o caracteristică pozitivă în special oamenilor în vârstă.

De ce să alegem încălzire în pardoseală şi nu calorifere?

La ora actuală s-a dovedit faptul că încălzirea în pardoseală reprezintă cea mai eficientă, confortabilă și economică metoda pentru asigurarea necesarului termic al locuinţelor, cu reale beneficii, în comparaţie cu sistemele clasice de încălzire (radiatoare - calorifere).

Practic, încălzire în pardoseală înseamnă plasarea conductelor de încălzire sub podea, lucru care garantează o degajare uniformă a căldurii.

Încălzirea în pardoseală cu agent termic (apa) - presupune montarea unui sistem de ţevi în pardoseală, prin care circulă apă caldă provenită de la sistemul de încălzire centrală.

CONFORT SPORIT - datorită distribuţiei uniforme a încălzirii în încăpere şi obţinerea unor temperaturi superioare în zona inferioară a corpului.

MEDIU AMBIANT PENTRU SĂNĂTATE - nu ridică praful şi nu permite formarea igrasiei precum la sistemele clasice de încălzire.

ECONOMIE REALĂ - consumul energetic scade cu 40 - 45%, datorită temperaturii scăzute a fluidului, a suprafeţei mari de distribuire a căldurii şi a unui schimb termic minim între pardoseală şi pereţii reci, ceea ce asigură reducerea costurilor de încălzire.

MENTENANŢĂ ZERO - în majoritatea cazurilor, nu există costuri de întreţinere pentru acest tip de încălzire, ceea ce înseamnă de asemenea economii financiare.

ZGOMOT EXTREM DE REDUS - sistemele de încălzire în pardoseală, montate corect şi în conformitate cu specificaţiile producătorului sunt extrem de silenţioase asigurând o atmosferă liniştită şi plăcută pentru toţi cei prezenţi în cameră.