Sisteme de încălzire/ răcire eco - ce fel de fittinguri și tevi sunt mai potrivite ?

Datorită tehnologiilor moderne avem noi tipuri de generatoare de căldură. Acestea folosesc atât surse de energie regenerabile, cât și combustibili fosili, dar cu o energie mai mare și un consum mai mic. Pentru a evidenția aceste caracteristici, sistemul de distribuție a sistemelor de încălzire și de canalizare trebuie să aibă o performanță excelentă. Acesta este cazul fittingurilor și țevilor de presiune din oțel.

Astăzi, sistemele de încălzire și răcire industriale și de uz casnic au ajuns la un nivel tehnologic care permite utilizarea pe deplin a surselor regenerabile de energie. În plus, suntem capabili să creștem eficiența surselor de energie, cum ar fi combustibilii fosili, scăderea emisiilor și optimizarea cantității de energie produsă.

 

 

Pentru a profita din plin de caracteristicile generatoarelor de energie moderne, avem nevoie de țevi și fitinguri pentru instalații de încălzire și sanitare care pot menține și îmbunătăți performanțele, de la centrala termică până la cel mai îndepărtat punct al sistemului.

 

Realizarea căldurii necesită țevi fiabile din materiale rezistente, cum ar fi oțelul inoxidabil AISI 316L, și fitinguri precum armăturile de presare, concepute pentru a rezista la presiuni și temperaturi ridicate .

Pressfintingurile din oțel au o rugozitate internă scăzută, astfel încât fluidele tind să curgă mai repede , de asemenea au o rezistență mai redusă decât cele fabricate din alte materiale. Aceastea promovează fluxul de lichide, reducând, de asemenea, energia necesară circulației acestora.

 

Utilizarea materialelor "mai puțin nobile", cum ar fi țevile din plastic, ar putea fi bune pentru proiecte simple pe plan intern, dar atunci când trebuie construite proiecte civile sau industriale de dimensiuni mari care utilizează surse regenerabile sau generatoare de căldură de ultimă generație, utilizarea fittingurilor de oțel oferă avantaje semnificative.

 

Calitatea și durata sistemului de instalații sanitare și de încălzire ale unei clădiri sunt foarte importante. Eșecurile și pierderile pot avea consecințe economice extreme. S-ar putea să nu aibă sens să cheltuiți zeci de mii de euro pentru ultima generație de generatoare de căldură dacă circuitul de instalații este realizat cu materiale care sunt prea economice.

Alegerea utilizării fittingurilor și a conductelor din oțel este o investiție care va fi plătită pe termen lung, asigurând un sistem de distribuție durabil și performant pentru centralele termice moderne.

Pentru mai multe detalii accesați catalogul nostru online www.termocat.ro sau luați legătura cu agentul zonal de vânzări.

RATIOTERM – unic distribuitor a produselor Eurotubi în România.