Susține natura! Alege instalațiile solare pentru o viață mai bună!

În timp ce consumul de energie (electrică, termică) crește, resursele de combustibil fosil scad și poluează atmosfera. În contextul în care aceste resurse sunt foarte limitate, energia regenerabilă este o soluție salvatoare, ieftină și cu un impact redus asupra mediului.

Instalațiile solare sunt de 2 tipuri: termice și fotovoltaice. Cele fotovoltaice produc energie electrică gratis. Cele termice ajută la economisirea gazului în proporție de 75% pe an. O casă care are la dispoziție ambele instalații solare (cu panouri fotovoltaice și termice în vid) este considerată "FĂRĂ FACTURI" deoarece energia acumulată ziua în baterii este trimisă în rețea.

Instalațiile solare funcționează chiar și atunci când cerul este înnorat. De asemenea sunt rezistente la grindină.

Panourile solare produc energie electrică 9h/zi (calculul se face pe minim; iarna ziua are 9 ore) Ziua timp de 9 ore aceste panouri solare produc energie electrică și în același timp înmagazinează energie în baterii pentru a fi folosită noaptea.

Mitul conform căruia tehnologiile ,,eco” sunt mai scumpe decât cele convenționale a fost demonstrat a fi neadevărat de către un studiu recent efectuat de către cercetătorii din Dresda.

Există o preconcepție greșită conform căreia sistemele de încălzire ,,eco”  sunt mult mai scumpe decât cele pe gaz sau ulei însă acest lucru este total neadevărat, ba chiar în unele situații există o diferență considerabilă de preț în favoarea sistemelor ,,verzi”.

În efectuarea studiului, cercetătorii au luat în calcul pe lângă prețul instalațiilor sau cheltuielile lunare (consumul) și cheltuielile de întreținere care la instalațiile convenționale nu sunt neaparat scăzute.

Energiile regenerabile au următoarele avantaje:

  • Pincipala caracteristică este sustenabilitatea. Se poate produce pe termen lung fără să contribuie la efectul de seră și fără să consume resurse epuizabile.
  • Ecologia- energia alternativă este ,,verde” : nu afectează mediul. Nu există emisie de noxe, așadar impactul asupra mediului este minim.
  • Întreținere ușoară a echipamentelor.
  • Costuri zero pentru resursele alternative.
  • Energia alternativă este regenerabilă, iar consumul de energie către populație nu duce la epuizarea resurselor..

Astăzi progresul tehnologic a contribuit la creșterea fiabilității infrastructurilor și instalațiilor, astfel utilizarea energiei ,,verzi” a devenit foarte sigură, viabilă și sustenabilă.

 Pentru mai multe informații legate de produsele noastre puteți vizita catalogul online www.termocat.ro.